Hlavní navigace

Windows Blue jsou údajně v polovině vývoje. První milník byl dokončen

20. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Spekulace se vracejí od uživatelského rozhraní zpět k samotnému jádru Windows 8. Nebudeme si hrát na překvapené, již dříve jsme zaslechli, že s chystaným balíkem vylepšení Blue bude jádro povýšeno na verzi 6.3. (Osmičky pohání verze 6.2, Sedmičky 6.1 a Windows Vista logicky 6.0.) Tvrzení bylo dokonce podepřeno obrázkem. Tentokrát se objevil nový obrázek, který ukazuje sestavení 9319. Vedle závorky je pak uvedeno jádro ve verzi 6.3. Berme to tak, že pokračovatel Windows 8, kterého spatříme někdy v létě či na podzim, přinese další novinky pod kapotou.

Předchozí zpráva: Nástupce Windows 8 se ukázal na prvním obrázku. Jádro povýší na verzi 6.3

Sice nepůjde o plnohodnotného nástupce v podobě Windows 9, který by měl přijít za nějaké tři roky (ačkoli zdroje serveru The Verge tvrdí, že v současnosti se na žádném takovém projektu v Microsoftu nepracuje), redmondskému gigantu to nicméně nezabrání v tom, aby nám servíroval průběžné aktualizace pro oživení výkonu atp. Původ obrázku bohužel není možné ověřit, může se tudíž jednat o podvrh – ačkoli zatím nemáme důvod tomu věřit. Druhý obrázek pochází ze známého čínského fóra www.win8.china.com. Ten pro změnu odhaluje fragment sestavení 9289, na němž není skoro nic vidět.

 

Daleko zajímavější než dva obrázky, je nicméně další informace, pocházející pro změnu od zdrojů Mary Jo Foley. Ty totiž tvrdí, že Windows Blue již dosáhla prvního vývojového milníku (tzv. M1). Pokud se na tyto informace můžeme spolehnout, nachází se první velký balíček vylepšení pro Windows 8 již v polovině vývoje. Vývojový tým má před sebou pouze druhý milník, následně bude muset stávající slepenec funkcí odladit a vydat. Nikdo neví, zda se tentokrát dočkáme veřejné bety, nebo jiné ukázky, případně zda nám bude naservírováno až konečné vydání.

Windows Blue
Windows Blue | Foto: Winaero

Windows Blue
Windows Blue | Foto: win8china.com

CS24

Zdroj: win8china.com | Winaero via The Verge

ZDNet