Hlavní navigace

Windows Blue se budou ve finále pravděpodobně nazývat Windows 8.1

3. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdá se, že se konečně rozseklo, jak se budou chystaná Windows nazývat. Výsledky projektu Blue spatříme někdy v létě či na podzim. Microsoft přitom dosud neoznámil, jak bude operační systém pojmenovaný. Jako obvykle jsme se to dozvěděli v předstihu z jiných zdrojů. Mary Jo Foley prozradila, že vylepšeným Osmičkám budeme opravdu nadále říkat Osmičky. Konečná podoba názvu by měla znít Windows 8.1. Potvrdili to také Paul Thurrot a Rafael Rivera.

Windows 8.1
Windows 8.1 | Foto: Within Windows

Situace má být podobná jako například dříve u Windows Phone 7. Microsoft vydal aktualizaci s kódovým označením Mango, která byla součástí sedmé generace, navenek se tudíž jednalo stále o Windows Phone 7, jen interní číslo verze se o kousek zvedlo. Kromě Windows 8.1 se logicky dočkáme ještě Windows RT 8.1. Navenek ale názvy zřejmě zůstanou nezměněné. Stále se bohužel neví, jestli budou stávající uživatelé Windows 8/RT za balíček s novinkami účtováni.

 

A co jsme se dozvěděli nového z uniklého sestavení Windows Blue? Objevilo se cosi s názvem BaseFS. Jedná se prý o koncept soužití souborových systémů, které mezi sebou sdílejí určité základní funkce. Podobně má být MinKernel základ, na němž běží různé platformy Microsoftu, např. Windows, Windows Phone nebo Xbox.

MMF24

Jiné informace naznačují, že se dokonce dočkáme dotekové verze antiviru Windows Defender. Dále přijde na řadu zřejmě i sdílení připojení k internetu, kde zdrojem jsou 3G a 4G sítě.

Zdroj: ZDNet 1 | 2