Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Bývalý zaměstnanec Microsoftu vysvětlil, proč se ve Windows chyby objevují častěji. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 9. 2019 12:44

    Tray1

    Metro bylo součástí Windows 8. Windows 10 má zcela jiný koncept a jiný styl designu, tzv. Fluent Design System.
    Start má sice dlaždice, ano, ale v tom vůbec nevidím problém. Proč taky?

    Start je rozdělen na dvě části. Menu nainstalovaných programů s možností skákat v abecedním pořadí a plně přizpůsobitelný pruh s dlaždicemi. Je to vaše místo ve Startu, kde si můžete dát zástupce jakýchkoliv programů či zástupců, uspořádat si je do skupin a podobně. Můžete si zde připnout odkazy do knihoven na Dokumenty, Obrázky apod, takže ve výsledku je ten Start použitelnější, než ve Windows 7.

    Ovšem tím, že to je ve tvaru dlaždic to mnohé odpuzuje a připomíná Windows 8, což je škoda. Dlaždice je stejně možné zcela odepnout a nechat pouze pruh s listem programů.

    Nicméně v blízké době Microsoft dlaždice ze Startu odstraňuje a nahrazuje jinými, lepšími prvky. Takže odpověď? Ne, nepřibližuje se nepoužitelnému Metru. :)