Hlavní navigace

Windows Live Writer přežil. Staronový editor se nazývá Open Live Writer

10. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete si na to, že jsme už v červnu tušili, jak dopadne nástroj Windows Live Writer? Díky hlasům z komunity, že by se kvůli konci balíku aplikací Windows (Live) Esentials neměl aspoň jeden z obsažených nástrojů nadobro ztratit ze scény, právě Windows Live Writer přežil. A také díky tomu, že nový Microsoft už se nebojí otevírání zdrojových kódů.

 

Nástroj na psaní blogových příspěvků se dožil příslibů. Je nyní k dispozici ve variantě s otevřeným zdrojovým kódem. Staronový editor se nazývá Open Live Writer. Pro další informace a možnost stažení zamiřte na adresu openlivewriter. org. Tento fork je duchovním nástupcem nástroje, na rozdíl od originálu ale existuje možnost, že bude časem fungovat také v OS X nebo Linuxu.

Aktuálně jsou vývojáři naplno zaměření na čerstvá Windows 10, byť samozřejmě plánují podporovat i Sedmičky a Osmičky. Aspoň chvíli. Co se alternativních systémů týče, tak. NET běží jak v OS X, tak v Linuxu. Editor však zatím z velké části nepřekvapivě spoléhá na API ve Windows. Těchto závislostí se projekt musí zbavit, pokud chce být multiplatformní. S otevřeným zdrojovým kódem by to nemusel být velký problém.

Zdroj: Open Live Writer (FAQ) via Microsoft News