Hlavní navigace

Windows Phone 7: proti iPhonu novými zbraněmi

12. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samotný operační systém Windows Mobile pro mobilní zařízení nepatří dnes mezi ty uživatelsky nejpřívětivější, což je i důvodem jeho propadu na trhu a zájmu zákazníků o telefony s konkurenčními systémy.

Naštěstí Microsoft již dokončil nástupce zvaného Windows Phone 7 a hodlá jej na trh uvést 21. října v Evropě a 8. listopadu v Severní Americe. Systém přináší zcela nový design uživatelského rozhraní a způsob ovládání.

Základem je obrazovka s „kachličkami“, které reprezentují jednotlivé služby a aplikace. V systému je řada takzvaný hubů pro různé činnosti, týkajících se zejména sdílení informací a propojení na cloud. Windows Phone 7 je propojen s populární sítí Facebook, či Windows Live, takový seznam kontaktů se tak rázem stane centrem informací a aktualit o vašich známých.

Při vyfocení snímku integrovaným fotoaparátem jej lze okamžitě sdílet na službách Facebook a Windows Live, obrázkový hub se navíc stará i o správu všech fotografií: nejenom těch, co jste vyfotili daným mobilem.

Zařízení s Windows Phone 7 poslouží i jako multimediální přehrávače na cesty: multimédia jsou automaticky synchronizována s počítačem, nový obsah lze i přímo nakupovat v obchodu Marketplace.

Office hubem budete mít své dokumenty přístupné odkudkoliv, navíc je lze i upravovat, přidávat do nich poznámky, včetně těch hlasových. Pro chvíle oddechu nechybí ani herní hub propojení s Xbox Live a vaším herním profilem.

MMF24

Zdroj: Microsoft