Hlavní navigace

Windows Phone 8.1 bude oficiálně dostupný od června. Podpora potrvá 3 roky

11. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chvíli po uvolnění Preview verze WP 8.1 se z více než tří procent uživatelů stali vývojáři. Abyste si mohli novinky v systému vyzkoušet, musíte se zapojit do developer programu. Tím obejdete umělý zámek aktualizací, nad nimž má kontrolu operátor a výrobce telefonu.

Windows Phone 8.1 Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1 přinese spoustu nových funkcí, jako je hlasová asistentka Cortana, nové centrum notifikací, tapety na pozadí dlaždice, inteligentní správce Wi-Fi, nová klávesnice swype, lepší Internet Explorer atd. Více v našem starším článku.

Jenže v nefinální Preview verzi ještě ne všechno funguje podle plánu. Narazíte i na ryze tuzemské problémy. V české verzi nenajdete Cortanu (ani v angličtině) a kvůli tomu nefunguje ani klidový režim. Swype rovněž chybí a velmi se pokazila predikce v českém slovníku u běžné klávesnici.

 

KL24

lnstalací Preview navíc můžete přijít o záruku (pokud se něco pokazí) a zpětně se nemůžete vrátit ke stabilní verzi. Jen až k té následující. A finální Windows Phone 8.1 vyjde nejspíš 24. června 2014. Tímto datem začíná životní cyklus systému, jehož podpora skončí 11. 7. 2017. Po tuto dobu bude Microsoft systém aktualizovat. Počáteční datum ale nemusí znamenat, že ten den vám automaticky přijde nová aktualizace. Proces se kvůli operátorům a výrobcům může protáhnout klidně na celý měsíc.

via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?