Hlavní navigace

Windows Phone 8.1 nabídne vlastní tapety na domovské obrazovce [screenshoty]

2. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedním z nedostatků systému Windows Phone 8 je jeho poněkud nudná domovská obrazovka a omezený výběr barev pro dlaždice a další prvky uživatelského rozhraní. Verze 8.1 ale přinese řadu vylepšení a mezi nimi i možnost nastavit si pozadí domovské obrazovky. Díky uniklým screenshotům, které byly zveřejněny na serveru Weibo.com víme, že pozadí se chová jinak než ve „velkých“ Windows 8.1 (kde je tapeta za dlaždicemi). Kvůli tomu je potřeba vybírat obrázky obsahující převážně tmavé odstíny, aby bílý text a ikony na dlaždicích zůstaly čitelné.

Osobně mi výsledek připadá zdařilý, mezi čtenáři diskutujícími na serveru The Verge je ale ohlas spíše negativní. Řada z nich by raději viděla barevnou tapetu za dlaždicemi, jako je tomu na desktopu a tabletech, někteří by uvítali jiná vylepšení – například aby i barvu za dlaždicemi bylo možné nastavit na jiný odstín než jen bílou a černou.

Některé dlaždice i po aktualizaci zůstanou neprůhledné a ponechají si svou barvu, která se neřídí systémovým motivem. Majitelé telefonu s Windows Phone jistě vědí, že takových aplikací je ve Store celá řada; neměnnou tmavě zelenou barvu si ale ponechají i systémové dlaždice Hry a Hudba.

 

KL24

Pokud vás jednobarevná domovská obrazovka už omrzela a na dostupnost Windows Phone 8.1 nechcete čekat, podobný efekt slibuje například aplikace Skinery, která umí vytvořit vlastní dlaždice s pozadím libovolné barvy, barevného přechodu nebo fotografie. Aplikace však obsahuje jen omezený počet ikon, kterými lze vytvořené dlaždice potisknout, a zvelebit si tímto způsobem celou domovskou obrazovku dá opravdu hodně práce.

Zdroj: The Verge, Windows Blog Italia

Byl pro vás článek přínosný?