Hlavní navigace

Windows Phone Tango přijde v dubnu, přinese s sebou levnější telefony (MWC)

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nástupce Manga – Tango – dorazí už za dva měsíce. Jeho úkolem není přinést platformě nové funkce, ale především nové uživatele. Microsoft totiž upraví systém a požadavky tak, aby Windows Phone běžel i na slabším hardwaru.

Na trh se dostanou i telefony s 256 MB RAM. Zahraniční redakce z toho dělají velké haló, pravda je však taková, že Windows Phone už od počátku deklaruje podporu právě od 256 MB. Kam až naše vědomosti sahají, nikdo ale podobný telefon neuvedl. Prvním tak bude Nokia se svou Lumií 610. Finský telefon nabídne rovněž slabší procesor s frekvencí 800 MHz.

Microsoft tvrdí, že 95 % aplikací nebude mít problém ani s poloviční RAM. V takových telefonech nemá fungovat automatický upload fotek na SkyDrive nebo Bing Local Scout. Omezení pocítí i další aplikace běžící na pozadí, ale například přehrávač hudby poběží nadále.

Jedním z možných omezení budou zřejmě i nižší nároky na úložný prostor. Už ZTE Tania má pouze 4GB paměť, přitom Microsoft vyžaduje alespoň 8 GB. A jak už víme z dřívějška, jako volitelná součást bude i fotoaparát, to aby na něm mohli výrobci šetřit, což jsme si vysvětlili už před čtvrt rokem.


KL24

Ale Tango přinese i novinky. Zlepšena má být práce s MMS (to ještě někdo se smartphonem používá?), Marketplace se dostane do dalších zemí, možná bude bohatší People Hub. Microsoft zatím vše pečlivě tají.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?