Hlavní navigace

Windows Server 8 beta jsou na cestě k testerům. Podívejte se na obrázek z instalace

4. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zejména od podzimu jsme toho hodně slyšeli (a viděli) o Windows 8, o revolučním prostředí s názvem Metro a o invazi na platformu ARM. To všechno se týká operačního systému pro běžné uživatele, Microsoft má ale jednu speciální rodinu Windows, která zase pohání servery. Bylo by opravdu nečekané, kdyby společně s desktopovými osmičkami nevyšla Windows Server 8. Konečný název neznáme, ostatně ani Windows 8 by se takto ve finále nazývat neměla, Microsoft tento kódový název používá v uvozovkách.

Podle posledních zpráv je betaverze serverových osmiček na cestě k testerům. Neznáme prakticky žádné detaily, jen se spolu s uvedenou informací objevil následující obrázek z instalace:

Změn je údajně hodně, dočkáme se nových funkcí (to je opravdu šokující novinka, že?) a inovovaného prostředí. Konkrétnější detaily nám ale schází. Máme se alespoň těšit na další a větší várku obrázků ze stejného zdroje. Příští týden se snad dozvíme něco nového z úst samotného Steva Ballmera. Očekávání ale Microsoft dost snížil, když nedávno prozradil, že si na akci CES nechovává žádná zásadní tajemství. Spíše se bude rekapitulovat.

Je pravděpodobné, že beta serverových osmiček bude pro předplatitele MSDN dostupná v únoru. Windows Server 8 Developer Preview byla podobně uvolněna krátce po desktopových Windows 8 DP. Situace by se tudíž mohla zopakovat.

Zdroj: WinUnleaked.tk

Byl pro vás článek přínosný?