Hlavní navigace

Windows Small Business Server 2011 Essentials: zkuste si je na půl roku zdarma

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft uvádí nový serverový systém Windows Small Business Server 2011 Essentials. Má sloužit pro menší firmy do 25 uživatelů na rozdíl od verze Standard, která je dimenzována pro 75. Finální SBS 2011 Essentials vychází z moderních Windows Server 2008 R2, takže by měl být rychlý, bezpečný a s minimálními nároky na správu serveru a sítě.

Co nová verze Small Business Serveru slibuje?

Vyšší zabezpečení díky automatickému místnímu zálohování a obnovování. Řešení Windows Small Business Server 2011 Essentials prostřednictvím automatického denního zálohování každého počítače a serveru v síti zajišťuje, že vaše data budou vždy v bezpečí. Pomocí jednoduchých nástrojů umožňuje obnovit jednotlivé soubory, složky i celý počítač či server.

Své pracovní úkoly si vždy můžete vzít s sebou. Poskytuje vzdálený přístup k důležitým informacím, takže můžete své pracovní povinnosti plnit, i když nejste v kanceláři. Prostřednictvím osobní webové adresy můžete přistupovat ke svému počítači a ke svým dokumentům z libovolného běžného webového prohlížeče.

Připravte se na budoucnost a využijte výhod cloudu. Poptávka po online službých celosvětově rychle roste, především pak v oblasti malých firem. Řešení Windows Small Business Server 2011 Essentials bylo navrženo tak, aby umožňovalo snadné připojení ke cloudu prostřednictvím integrace mezi místně provozovanými a online službami.

Systém je tedy určen hlavně pro online služby a aplikace, ke kterým se můžete připojovat vzdáleně, chcete-li – v cloudu.

MMF24

Menší firmy potřebují sdílet data a umožnit zaměstnancům vzdálený přístup k firemním datům. V prostředí malých firem, které nemají svou serverovou infrastrukturu, je často opomíjeno zálohování. Nasazení SBS 2011 Essentails je jednoduché a firmám ušetří mnoho starostí i financí,“ říká David Hruška, manažer serverové divize společnosti Microsoft.

SBS 2011 Essentials byl doteď přístupný pro předplatitele MSDN a TechNetu, nyní jej může bezplatně vyzkoušet každý po dobu 180 dní. Českou verzi můžete stahovat zde. Finální verzi začne Microsoft prodávat 1. května 2011.