Hlavní navigace

Windows Store obsahuje již 400 aplikací, tu svou předvedlo také eBay

27. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Katalog aplikací se prvním vývojářů otevřel na začátku roku. Přístup k němu tedy někteří mají dost dlouho, vzhledem k tomu, že vydání Windows 8 bylo stanovené až na konec letošního října. Microsoft potřeboval, aby se vývojáři seznámili s tím, co je čeká. Strategie se mu vyplácí, podle všeho postupné otevírání obchodu zájem vzbudilo. Ve Windows Store proto dnes údajně najdete již 400 aplikací, což je slušné číslo. Vždyť je zatím pořádně nemá kdo využít, každý vývojář se sem rovněž nedostane. Dobrá zpráva znamená především to, že při vypuštění Osmiček do světa budou mít uživatelé co stahovat.

 

Výskyt zajímavých aplikací přitom bude hodně důležitý, jinak si Metro pozornost publika neudrží. Dá se předpokládat, že do podzimu jejich počet ještě stoupne. K datům si dovolím podotknout, že nepochází přímo od Microsoftu. Ono ale není tak těžké si prográmky spočítat, že? Horší to bude ve chvíli, kdy budou obchod okupovat tisíce programů. Nejvíce jich momentálně spadá do kategorie Zpravodajství a počasí, těsné v závěsu jsou Hry a Zábava. Detailní přehled vám nabídne následující graf:

 

Prozatím ve Windows Store nemůžeme nakupovat placené kousky, to bude umožněno až po vydání Windows 8. Svou aplikaci předvedl také aukční portál eBay. Jak se zdá, nikdo z větších hráčů si startovní pozici v katalogu nenechá ujít. Bohužel si u této aplikace nejsem jistý, zda je dostupná pro náš region. V katalogu ji nemohu vyhledáváním najít, nepomáhá ani přístup přes web.

Zdroj: McAkins Online via Neowin