Hlavní navigace

Windows Store se otevřel zlodějům. Ochrana obchodu byla prolomena

27. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Znáte digitální ochrany, ty nikdy nevydrží. S pirátstvím marně bojují herní vydavatelé, stejně tak hudební a filmový průmysl a všichni, kdo produkují placený software. Ochranné mechanismy jsou čím dál agresivnější, takže se v důsledku často jen obrací proti majiteli originálu, čímž pozbývají smyslu. Podle všeho byla prolomena ochrana Windows Store. Osmičky vyšly zhruba před měsícem, byť již někteří mohli operační systém i s obchodem zkoušet dříve.

Jak lze slabého místa využít? Ono místo totiž spočívá v tom, že některé placené aplikace můžete po omezenou dobu zkoušet zdarma. Vydaný crack demoverze zneužívá a – jednoduše řečeno – ji dokáže přeměnit na plnou verzi. Podle všeho byla první edice cracku vydána dokonce již 30 října. Od té doby ho autor několikrát aktualizoval. Instalace nástroje není bez rizika, protože při ní dochází k přepsání některých systémových souborů. Nelze ho použít ve Windows RT.

 

Určený jen jen Windows 8 a procesorům architektury x86. Jak to u podobných řešení bývá, potíží se s nimi pojí více. Ukradené aplikace například nelze aktualizovat skrze Windows Store. Krádež se vám přirozeně nezdaří, pokud jste již dříve stáhli ukázkovou verzi programu a nyní již nemůžete. Aplikace však lze dále distribuovat. V počítači po aplikaci cracku navíc můžete spouštět nepodepsané aplikace.

Microsoft prý situaci zkoumá. Měl by, z (potenciálního) pirátství totiž nebudou mít radost vývojáři.

CS24

Windows Store

Zdroj: BetaNews via Winsyde