Hlavní navigace

Windows Store v číslech: Microsoft se raději chlubí úplně jinými statistikami než Apple a Google

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není žádným tajemstvím, že softwarový obchod Microsoftu je menší než od jeho konkurence. Redmondští proto i jinak nakládají s čísly. Zatímco Apple a Google se pravidelně chlubí, kolik jejich katalogy obsahují aplikací, kolik se jich stáhlo nebo kolik už vyplatili vývojářům, Microsoft postupuje opatrněji.

Nejstahovanější software ve Windows Storu (Q4 2015)
Nejstahovanější software ve Windows Storu (Q4 2015)

Aktuálně například prozradil, že za celou historii Windows Store zaznamenal tři miliardy návštěv. To je nicneříkající číslo. Ani více než 200 milionů PC, tabletů a mobilů s Windows 10 nestačilo k tomu, aby měly v počtu stažení ve Storu vyšší podíl než starší generace zařízení se systémem Windows (Phone) 8. Microsoft tvrdí, že osmičky mají vyšší zastoupení, ale desítky rostou rychleji. A jedno zařízení s Windows 10 generuje 4,5násobné příjmy oproti tomu s Windows 8.

Třetinu všech stažení mají na svědomí hry. Patnáct procent patří různým nástrojům, lehce pod deset procent pak mají foto/video a hudební aplikace nebo sociální sítě. Téměř 30 % stažených her spadá do kategorie akčních a dobrodružných. Puzzle mají 15% zastoupení, ale celkově tvoří 38 % všech in-app plateb. Lidé asi nebaví přemýšlet, takže levely (za peníze) přeskakují.

 

KL24

Nejvíce příjmů přichází z USA (36 %), Británie, Německo a Francie vydělávají dohromady 25 %. Co se týče příjmů vyplacených vývojářům, 49 % pochází z in-app plateb, 37 % z reklamy a 14 % tvoří placené aplikace.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?