Hlavní navigace

Microsoft zlepší aktualizační systém Windows. Bude umět navázat na přerušená stahování

15. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft proces instalace aktualizací ve Windows 10 zlepšuje prakticky s každým vydáním, byť rezervy bychom v systému našli. Kdybych se bavil specificky o upgradech, Microsoft loni upravil instalaci tak, aby větší část procesů proběhla ještě při běhu systému. Tím se zkrátila čekací část, kdy se systém aktualizuje a vy s počítačem nemůžete pracovat. Dále došlo ke snížení objemu aktualizačních dat, které je potřeba stáhnout.

CS24

Jednou z rezerv aktualizačního procesu obecně je nutnost stahovat aktualizace znovu, pakliže dojde k přerušení stahování. Což je zbytečné. Pokud pracujete na cestách a často střídáte pracovní místa a často laptop vypínáte či uspáváte, může úspěšné stažení trvat déle, než je nutné. Dnešní aktualizace mohou být objemné, zvlášť upgrady.

Dobrá zpráva zní, že se systém změní. Dona Sarkar pro Windows Central řekla, že Windows Update v budoucnu umožní navázat na přerušené stahování. Aktualizace tak bude možné stahovat po menších částech na etapy dle aktuálních dispozic, současně nebude potřeba pokaždé začínat znovu od nuly. Sarkar neuvedla, kdy se nového aktualizačního systému dočkáme. Lze ovšem předpokládat, že to bude letos.