Hlavní navigace

Windows Vista Service Pack 2 ke stažení

28. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Druhý servisní balíček, jehož finální verze byla nedávno dokončena, v sobě nabaluje veškeré dostupné aktualizace vydané od SP1. Díky tomu je nutno mít první verzi nainstalovánu ještě před instalací druhé. Jak už bylo dříve zmíněno, lze stahovat jednotný instalátor pro Windows Vista a její serverovou variantu Windows Server 2008 díky sjednocenému jádru, jež přinesl Service Pack 1.

Stáhnout si jej můžete hned v několika formách: samotný instalátor pro 32bitovéEN (x86), 64bitovéEN (x64), popř. Intel ItaniumEN (IA64) systémy. Dále balíček všech verzí ve formě ISO obrazuEN a nakonec skrze Windows Update. Zde se však prozatím neobjeví všem, Microsoft jako obvykle otestuje automatickou aktualizaci na malém vzorku uživatelů, než dojde k masovému vypuštění.

Všechny zmíněné varianty bohužel existují pouze pro 5 hlavních světových jazyků: Angličtina, Francouzština, Němčina, Japonština a Španělština. Ostatní jazykové verze (tedy i Čeština) si budou muset ještě chvíli počkat. Velké firmy zajisté uvítají nástroj pro zablokování automatické aktualizaceEN, než se připraví na nasazení v ostrém provozu.

Zdroje: Windows Team Blog, TechNet