Hlavní navigace

Windows XP oslaví 10 let: čas přejít na Windows 7

12. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když Microsoft před asi deseti lety vydal operační systém Windows XP, určitě nečekal, že bude stále populární i deset let po svém uvedení. V té době byl tento systém velký krok kupředu, avšak tehdy byla poměrně jiná doba, než je dnes.

Jak uvádí vývojáři na blogu Microsoftu, před deseti lety málokdo sledoval videa online a přístup k internetu byl často pouze z domova a kanceláří. Dnes je internet každodenní součástí života mnoha lidí a poskytuje jak zábavu, tak i možnost (spolu)práce odkudkoliv, od restaurací po letadla.

Operační systém by měl být schopen tento nový dynamický styl zvládnout, což u Windows 7 není problém, neboť podporuje řadu moderních technologií a aplikací. Microsoft proto doporučuje oslavit brzké desáté výročí (25. října) Windows XP tím, že přejdete na systém Windows 7, pokud jste tak ještě neudělali.

Podobně bude 21. října slavit narozeniny kancelářská sada Office 2003, přičemž bude mít 8 let. Stejně jako Windows se i tato sada vyvíjela tak, aby byla schopná držet krok se současnou dobou. Office 2010 tak nabízí mnohem lepší možnosti kolaborace a zvýšení produktivity.

Zdroj: Microsoft, Microsoft