Hlavní navigace

Windows XP si i po skončení podpory vyžádají aktivaci. MSE ale podporován bude

16. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Teď opravdu nevím, co si mám myslet. Jeden den zástupce společnosti tvrdí, že aktualizace pro Security Essentials poskytovány nebudou, ale druhý den se na jednom z mnoha blogů objeví informace o tom, že nové virové definice budou  pro Windows XP uvolňovány až do 14. července 2015. Takže v tuto chvíli se přechodem na jiný antivirus zabývat nemusíte.

Původní zpráva:

Konec podpory Windows XP je oprávněně omílaným tématem. Každý počítač se starým operačním systémem bude po 8. dubnu velice náchylný k útokům všeho druhu. Nebudou ale vznikat záplaty, které by nově objevené díry látaly. Mary Jo Foley obdržela odpovědi na tři další otázky, které se ukončení životního cyklu produktu týkají. Jak to bude s antivirem Security Essentials bylo jasné, ale pokud jste tomu nevěřili, tak teď to máte ještě jednou a naprosto oficiálně.

Tip: Přesně tři měsíce zbývají do konce podpory Windows XP a Microsoft Office 2003

Po skončení podpory nebudou poskytovány nové aktualizace antiviru pro Windows XP. Alternativou bude přejít na jiné antivirové řešení, které ještě bude systém podporovat. Sáhnout budete moct třeba po Avastu, AVG nebo Aviře. Pokud kvůli kompatibilitě aplikací na počítači s Windows 7 provozujete režim Windows XP, tak ten vám nikdo nesebere. Bude ale trpět stejným neduhem jako samotný systém, a sice bude zranitelný kvůli nezáplatovaným zranitelným místům.

 

Ačkoli produkt nebude prodáván ani podporován, pokud ho někde nainstalujete, bude stále vyžadovat aktivaci. Tím si Microsoft pojistí, že se ze zombie Ikspéček nestane oblíbená volba uživatelů, kterým se nechce platit za novou licenci Windows. Na druhou stranu, k instalaci stejně potřebujete produktový klíč. Situaci každopádně mít piráti snazší nebudou.

KL24


Security Essentials budou k dispozici jen pro podporované verze Windows

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?