Hlavní navigace

WP Tango: přinese úspornější UI a bude mu stačit „pouze“ 256 MB RAM

23. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uvedení další verze systému Windows Phone se pomalu blíží a tak se začínají rojit názory, co právě tato aktualizace přinese. Jedno je ale jasné – budou sníženy nároky na hardware.

Příští verze systému s kódovým označením Tango se na mobilní telefony má dostat v průběhu druhého kvartálu roku 2012, očekává se tedy, že bude představena v únoru na barcelonském MWC. Spekulace byly zatím velmi nekonkrétní, mluvilo se ale jen o tom samém – snížení hardwarové náročnosti.

WP Tango

Až nyní se k nám dostala první konkrétní forma. Současný požadavek ze strany Microsoftu na velikost RAM paměti se sníží z 512 MB na 256 MB, které by měly i tak být pro systém dostačující. Pomalu se tak otevírá příležitost pro low-endové modely. K tomu by ale určitě bylo zapotřebí slevit jak na procesoru, tak i na striktních požadavcích na displej. Inu, počkejme si na únor.

CS24

Upraven by měl být drobně i vzhled „mediální lišty“ na úvodní obrazovce. Ta je v současné době zbytečně široká a při jejím zobrazení zabere téměř třetinu displeje. A jako třešničku na dortu si pro nás Microsoft možná připravuje přidání možnosti si na hlavní obrazovce třídit aplikace do složek (à la iOS).

Zdroj: The Verge