Hlavní navigace

WSJ: Google pracuje na herní konzoli s Androidem i chytrých hodinkách

28. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Deník Wall Street Journal znovu rozesel sítě a od svých zdrojů získal informace, že Google pracuje na třech nových produktech. Prvním bude nástupce multimediálního přehrávače Nexus Q (první generace se ani nestihla prodávat), chystají se i chytré hodinky a co je nepřekvapivější, Google údajně vyvíjí i herní zařízení.

Konzole Nvidia Shield
Konzole Nvidia Shield

V herních konzolích se totiž točí velké peníze. Společnosti Microsoft, Sony i Nintendo už odhalily novou generaci svých přístrojů a mezi ně se snaží vměstnat i jiní. Valve kupříkladu pracuje na Steam Boxu, což je vlatně počítač převlečený za konzoli. Čím dál hlasitěji jsou však slyšet mobilní platformy. Odstartoval s tím hlavně Apple, který díky iPhonu, iPodu Touch a iPadům hodně škodí prodejům tradičních handheldů jako PS Vita nebo Nintendo 3DS.

Hry už konečně bere vážně i Google. Na letošní konferenci I/O odhalil nové herní centrum pro Android, které bude sloužit pro ukládání pozic, online zápasy, sbírání achievementů, žebříčky atp. Android už pohání levnou konzoli Ouya, která se začala tento týden prodávat v Americe za 99 dolarů. Za chvíli zamíří na pulty také ambicióznější Nvidia Shield.

Google jako obvykle nechce tyto spekulace komentovat. Zatím nikde neunikl ani obrázek chystaného prototypu. Podle některých prý Google reaguje na zvěsti, že příští generace Apple TV by měla fungovat také jako herní konzole. Apple v iOS 7 přišel s podporou gamepadů, takže tomu vše nasvědčuje. Google se na druhou stranu ani snažit nemusí. Vyvíjí celou platformu a konzole mohou tvořit (a také tvoří) jiní. Přesto bychom se za nějaký „Nexus Game“ nezlobili.

MMF24

 

Zdroj: WSJ