Hlavní navigace

Wupload ze strachu z MPAA také skončil se sdílením souborů

12. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když se úřady na začátku roku vrhly na Megaupload, prakticky okamžitě zareagovali i jeho největší konkurenti. Měnily se podmínky, rušily affiliate programy pro uploadery a některé služby také okamžitě zrušily sdílení. Veškeré odkazy se staly nefunkčními, z úložiště mohli stahovat pouze ti, kteří ony soubory nahráli.

Wupload, jedno z největších úložišť, ale zachovalo klidnou hlavu a do žádných akcí se nepouštělo. Jen v dubnu oznámili zástupci americké filmové asociace MPAA a studia Paramount Pictures, že mají v hledáčku i další služby, které chtějí „sundat“. Mezi nimi byly Wupload, DepositFiles, Fileserve, Mediafire a PutLocker.

Wupload

A právě Wupload nyní zbaběle také zrušil sdílení. „Wupload není službou pro sdílení souborů,“ píšou provozovatelé. Což je trochu protimluv, neboť ještě loni nabízeli zajímavé výdělky pro nejlepší uploadery.

 

I kdyby už nepadla žádná obvinění, případ Megaupload se nepřímo projevil na potlačení úložišť. Ale s pirátstvím samotným to dle monitorů trafficu nijak nepohnulo. Lidé začali používat jiné služby, případně se vrátili ke starému dobrému P2P.

Autor článku