Hlavní navigace

X Phone bude Moto X. Chystaná vlajková Motorola bude vyrobena v USA

30. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Denis Woodside, šéf Motoroly, na konferenci D11 prozradil střípky o nové generaci smartphonů. Přijdou letos a prvním modelem bude Moto X. Tento bájný telefon veřejnost dosud označovala jako X Phone. Woodside bohužel nemluvil o technických specifikacích. Víme jen, že dostane OLED displej, a poběží na Androidu. Prodávat by se měl od října.

Továrna ve Fort Worthu (Texas)
Továrna ve Fort Worthu (Texas)

Woodside o Moto X mluvil především z vlasteneckých důvodů. Telefon totiž bude prvním, který bude smontován v USA. Upozorňuje na to, že se v Americe používá 130 milionů smartphonů, ale všechny vznikly v zahraničních továrnách. Moto X a jiné vzniknou v továrně společnosti Flextronics v texaském Fort Worthu. Pro firmu to bude výhodné, když designéři i fabrika budou více u sebe, Google tím také zvýší zaměstnanost. Na cizích dodavatelích ale bude nadále závislý. Většina polovodičů je vyráběna ve východní Asii a na tom se nic nezmění.

 

Do USA chce své montovny přesunout i Apple, vyrábět zde bude Macy. Sám Google už také sbírá zkušenosti. Chytré brýle Glass mají pocházet z USA a loni zde chvíli vyráběl také přehrávač Nexus Q. Pěkné kulaté nic ale nepochopili zákazníci, a tak se zařízení brzy přestalo prodávat. Na vině byla možná i cena, výroba v USA bude vždy dražší.

Zdroj: The Verge, Motorola