Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku x86 si rozvracet nedáme. Intel hrozí patentovými žalobami za emulaci Windows na ARMu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 11. 6. 2017 5:30

    Maudit (neregistrovaný)

    Ja nevim, jestli vam i nekterym jinym webum unika pointa, nebo to delate naschval, ale tady je Intel tak troche mimo misu. MS nebude emulovat x86 na ARMu. Naopak, MS bude recompilovat kod aplikaci na ARM instrukce a ty pak spoustet na ARM CPU. To je zasadni rozdil. Intel nemuze nikomu zakazat prekompilovat x86 kod na nejaky jiny.

    Tyhle vyhruzky muzou platit na Qualcomm, Nvidii, ale rozhodne ne na Microsoft. Otazka je jestli to neni spis reakce na Apple. Tady byly take nejake naznaky, ze se chce presunout na ARM, dokonce vlastni ARM jadra - ti klidne mohli uvazovat o emulacnim hw, kdyz uz delaji cely cip. A Apple neni rozhodne primarne softwarova firma jako Microsoft. Nema roky tak rozsahlych zkusenosti s low level systemovymi operacemi, protoze svoje systemy stavi na Linuxu.

    A uprimne, jestli si myslite, ze tak velka firma jako MS by do neceho takoveho sla, aniz by to meli poradne rozmyslene, tak jste naivni. Na pravni oddeleni MS krasne sedi oznaceni "ticha sila". Vsak si vemte, jak snadno dokazali z yrobcu Android telefonu dostat hodne vysoke poplatky. A ani moc humbuku kolem toho nebylo.