Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku x86 si rozvracet nedáme. Intel hrozí patentovými žalobami za emulaci Windows na ARMu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 11. 6. 2017 11:33

    Radek Holeček

    To jste vážně všichni tak zaslepení? Intel spal na vavřínech? Nebylo to náhodou spíš tak, že svoje peníze investoval do oblastí, na které zrovna nekoukáte? Notebooky úplně převálcovaly stolní počítače a Intel se poslední roky soustředil na ně. Pokud se podíváte třeba na statistiku Alzy, tak prvních 12 nejprodávanějších notebooků s procesory od Intelu má TDP max. 15 W. Před 4 či 5 lety měly prakticky všechny prodávané notebooky 35 W.
    Nemusí se vám to líbit (ani mně se to moc nelíbí), ale notebooky se prodávají lépe než stolní, mají kratší životnost, než stolní, tedy pro výrobce procesorů to asi má smysl. Vyrábí si malé čipy, levné na výrobu, prodává je draho, protože v tomto segmentu nemá vůbec žádnou konkurenci. Co víc si přát?
    Intel z toho dokáže vyrazit 10 miliard dolarů čistého zisku ročně a dalších víc jak 10 miliard ročně vrazit do výrobní technologie, což je něco, co konkurence nemá. Spousta lidí se tu ohání neschopností Intelu, ale z čeho plyne ta neschopnost? Že dodnes neprodávají 10nm čipy? Evidentně je umí vyrobit. A že je nevyrábí bude spíš o tom, že vyjde levněji vyrábět ty 14nm. Účelem podnikání je zisk. A ten Intel generuje.