Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku x86 si rozvracet nedáme. Intel hrozí patentovými žalobami za emulaci Windows na ARMu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 11. 6. 2017 19:44

    thorgal

    Problém je v tom, že divize mobilních čipů pro tablety a chytré telefony Intelu i přes dlouhodobé dotace nedosáhla proti ARMu žádné hmatatelné výsledky a tak ji Intel sám zařízl, protože na ni prodělával.

    A teď jde o to, že když x86 kompatibilní mobilní zařízení pro MS nebude dělat Intel, tak to nebude dělat nikdo, což je dost naivní. Prostě se jen postarají o větší odliv k ARM-Android, ARM-Chrome OS nebo ARM-iOS, tedy konkurenci MS, kde Windows RT totálně propadly. Takže jestli MS bude chtít zůstat ve hře, tak bude muset platit licenční poplatky za x86, na kterou jsou její uživatelé dlouhodobě navázaní a o nic jiného tady Intelu asi ani nejde, jinak by si pod sebou podřezal sám větev.

    ARM už Intel dávno, co do použitelnosti, dohnal a jsou na něm kompilované i produkty Autodesku, Adobe nebo MS. To aby na něm byly plné verze pracovních programů, je spíš problém licenční politiky, než výkonu.