Hlavní navigace

Názor k článku x86 si rozvracet nedáme. Intel hrozí patentovými žalobami za emulaci Windows na ARMu od tombomino - Perf per Watt si muze kazdy lehce spocitat,...

  • 11. 6. 2017 23:17

    tombomino

    Perf per Watt si muze kazdy lehce spocitat, pokud je znama spotreba CPU a vykon, ktery v dane aplikaci podava. Nepamatuji se, ze by nekde na netu zminovali, ze ji ma v soucasnosti lepsi Intel (desktop). Vzhledem k tomu, ze vetsina testu se provadi v sestavach s dedikovanyma grafikama a redaktori asi nejsou uplne blbi, tak bych ocekaval, ze v grafech spotreby u Intelu bude spravna hodnota :) Jak to bude u notebooku se uvidi.
    Jinak k Vasim cislum, ohledne investic a zisku. Predjimaje, ze ta cisla jsou spravna. Velky zisk Intelu byl do velke miry umoznen prave absenci produktu AMD (klidne muzem rict jeho neschopnosti pramenici z drivejska). To se samozrejme bude ted trochu menit. Konkurencni prostredi se vratilo. Zatim desktop, prichazi HEDT a Servery (uvidime co AMD ukaze tam). Pokud se AMD opet dobre predvede, musi zisk Intelu relativne klesat a to jednak diky nejakym znovu nabytym procentum AMD v podilu a diky marzi, ktera Intelu klesne. Atd..