Hlavní navigace

Xbox One X bude stát 13 500 Kč. Do obchodů půjde i limitovaná edice Scorpio

21. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft výkonnější verzi Xboxu One vyvíjel pod kódovým označením Project Scorpio, obchodní název konzole ale nakonec bude Xbox One X. Na Gamescomu však firma oznámila, že do obchodů pošle omezené množství konzolí, které se budou jmenovat Project Scorpio.

Limitovaná edice pro fanoušky má jinou texturu, logo a v balení bude stojan pro vertikální umístění. Výkonem nebo jinou výbavou se od běžné verze Xboxu One X lišit nebude. Je škoda, že když už jde o limitovanou edici, Microsoft nepřibal lepší gamepad Elite.

Microsoft Project Scorpio Microsoft Project Scorpio

Cena standardní i limitované verze konzole bude stejná: 13 490 Kč. Project Scorpio si už můžete na webu Microsoftu předobjednat, Xbox One X zatím ne. K hráčům se oba modely dostanou 7. listopadu 2017.

Microsoft už také prozradil, které hry dostanou aktualizaci nebo vyjdou v upravené verzi, která bude moci využít vyšší výkon konzole ve srovnání s původním Xbox One a One S. Je jich několik desítek.

Další novinky

Na Gamescomu jsme se dále dozvěděli, že firma bude prodávat speciální verzi Xboxu One S Minecraft Edition. Konzole i ovladač budou laděny do podoby populární hry. Prasečí a creeperový gamepad půjde koupit i zvlášť.

TIP: Xbox One X je o 40 % výkonnější než PS4 Pro [srovnání]

Microsoft v Česku a na Slovensku „spustí“ Xbox Design Lab, ve kterém si budete moci sami koupit ovladač s vlastním motivem. Uvozovky proto, že služba bude v dalších evropských zemích, ale ČR ani SR mezi nimi nejsou. Bude ale možné gamepad objednat v jiné zemi EU a nechat si jej poslat na místní adresu.

Slováci navíc konečně dostanou možnost objednat si předplatné Xbox Game Pass.

CS24