Hlavní navigace

Xiaomi oficiálně v Česku – bude jej prodávat O2, distributoři jsou ale dva

25. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

O2 jako první český operátor zavádí do prodeje smartphony Xiaomi. To se přitom do Evropy příliš nehrnulo a neoficiální distribuci s českou podporou doposud zajišťovala hlavně společnost Lion Mobile (xiaomimobile.cz). Od minulého měsíce je ale značka Xiaomi v Česku již oficiálně (s podporou přímo čínského výrobce) a zajišťují ji dvě menší firmy: Seymoore Trade (aka Witty Trade) a Beryko, které ale spolupracují s velkoobchody eD´ System a SWS.

„Podle nově aktivovaných zařízení v naší sítí vidíme, že Xiaomi je stále oblíbenější značka. Proto jsme se rozhodli ji zařadit do našeho portfolia a nabídnout zákazníkům nákup i s dalšími výhodami, jako je pojištění, možnost nákupu na splátky a kvalitní servis.“ řekl Jindřich Fremuth, ředitel komerční divize O2.

Xiaomi tedy dlouho Česko nezajímalo a nyní si vybralo hned dva distributory. O2 na dodávkách nyní spolupracuje s prvním z nich, společností eD´ System. O2 neuvádí, zda půjde o Dual SIM verze, ovšem třeba v případě telefonu Huawei P10 prodával jako jediný operátor Dual SIM.

xiaomi_mi_mix_2 Bezrámečkový Mi Mix 2 stojí okolo 20 000 Kč

V nabídce bude mít prozatím Xiaomi Redmi Note 5A za 3595 Kč, Xiaomi Mi A1 za 6495 Kč a Xiaomi Mi Mix 2 (O2 cenu neuvádí, odhadujeme ji přes 20 000 Kč). Brzy přibudou i chytré hodinky Huami Amazfit za 3990 Kč a náramek Mi Band 2 za 899 Kč.

CS24

Vedle O2 bude Xiaomi z oficiálního dovozu v prodeji v mnoha dalších eshopech, současně ale zřejmě neustane ani prodej neoficiální. Ani tyto smartphony Xiaomi totiž nejsou ochuzeny o podporu našich frekvencí LTE, byť původně určené pro asijské země se shodnými kmitočty (tzv. verze Global).

Pro porovnání, na webu původního neoficiálního českého dovozce koupíte zmíněné smartphony za ceny o 300 respektive 400 Kč levněji. Bezrámečkový Mi Mix 2 zde přijde na 19 999 Kč, přičemž O2 jeho cenu zatím neuvádí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.