Hlavní navigace

Xiaomi bude lámat displeje. Patentovalo si zvláštní otočný smartphone

28. 4. 2020

Sdílet

Xiaomi si patentovalo otočný smartphone, jaký tu dosud nebyl. Opět jde o řešení kvůli protichůdným požadavkům na kvalitní přední kameru a současně velký displej bez rušivých prvků.

Současně o řešení, které používá otočnou zadní kameru jako Asus ZenFone 6 nebo Samsung Galaxy A80. Xiaomi na to jde jinak a v jeho návrhu se prostě otočí celá horní část telefonu. Tím dojde k rodělení displeje na dvě části. Výrobce zřejmě předpokládá, že na displeji nebude vidět žádná rušivá čára, však u plochého CRT Trinitronu od Sony si lidé taky zvykli.

V náčrtu jsou vidět ještě boční tlačítka, která by mohla mít funkci pro motorické otočení části displeje, případně pro uvolnění aretace, pokud by pohyb měl být manuální. Xiaomi patent podalo u čínské Chinese National Intellectual Property Administration (CNIPA) v polovině minulého roku a schválen byl letos v dubnu.

WT100

Všechny tyhle konstrukce a nápady mohou vzít za své v momentě, kdy se někomu (a nejspíše by to byl Samsung) podaří vyrobit kameru dobře fungující i pod displejem. Nebo se lidé vzpamatují a přestane jim vadit čočka kamery nad displejem.

zdroj: Techspot

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.