Hlavní navigace

Xiaomi vyvíjí i externí aku pro mobily. Ta s 10 400 mAh bude jen za 11 dolarů

4. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský drak začne pod svou značkou prodávat také externí akumulátory, kterými můžete na cestách dobíjet své telefony, tablety a další mobilní hračky. Včera se pochlubil novinkou, která obsahuje články LG a Samsungu s celkovou kapacitou 10 400 mAh a cenou pouze 11 amerických dolarů. Zatím se bude prodávat jen v Číně, ale firma už plánuje mezinárodní vývoz.

Xiaomi Power Bank s kapacitou 10 400 mAh
Xiaomi Power Bank s kapacitou 10 400 mAh (foto: Xiaomi)

Hliníková krabička na vrchní straně odhaluje tlačítko, čtyřdiodový pás signalizující stav nabití a konektory microUSB a USB. Xiaomi prý implementovala několik stupňů ochran pro přehřátí, zkratům nebo náhlým změnám vstupního a výstupního napětí. Přenos energie má účinnost až 93 %.

 

Plně připravený akumulátor zvládne 2,5× dobít Xiaomi Mi3, 4,5× iPhone 5S a 1,5× iPad Mini. Prodávat se bude v šesti barevných provedeních a už se moc těšíme, až jej Xiaomi začne posílat i do světa. Za 11 dolarů jde o neodolatelnou nabídku. Nakonec možná bude vyšší i samotné poštovné. Jen pro představu, obchody jako DX.com prodávají 10000mAh externí nabíječky za 20 dolarů a více (i s dopravou). Xiaomi je ale už jistou známkou kvality.

Zdroj: Xiaomi