Hlavní navigace

XtreamerTV: HD přehrávač s Androidem a rychlým procesorem Sigma

20. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do nudných vod HD přehrávačů, kde vyniká jen pár zařízení a ostatní pouze kopírují generické rozhraní, se zkouší dostat nový XtreamerTV. Jeho hlavní předností by měl být procesor Sigma SMP867X na frekvenci 700 MHz.

XtreamerTVXtreamerTV

Hardware doplňuje 512 MB RAM a 512 MB NAND flash paměti, uvnitř je ještě slot na 2,5" disk. Síťová karta nabídne rychlost 100 Mb/s a trojici USB 2.0 doplní jeden USB host. K zařízení jde přikoupit adaptér Wi-Fi. HDMI je standardu 1.3.

XtreamerTV

Firmware zařízení je založen na Androidu s grafickou nadstavbou od Xtreameru. Uživatelské prostředí má být šité na míru filmům, hudbě i obrázkům s podporou Twitteru, Youtube, Dropboxu či Wikipedie. Důraz klade výrobce na jednoduché ovládání, které zvládnou i děti. Tomu odpovídá i dálkové ovládání. Cena zařízení bude 2990 Kč.

 

K Androidu na přehrávači jsem skeptický, zatím šlo vždy o nepovedené nadstavby. Nicméně už brzy bude pro Android hotové XBMC, což by mohlo tento systém učinit použitelným i na HD přehrávačích.

zdroj: Xtreamer

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.