Hlavní navigace

Yahoo koupilo Qwiki za 50 mil. USD. Aplikace prý zatím zůstane zachována

2. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na začátku byla Qwiki chytrou encyklopedií, která informace z Wikipedie hezky vizualizovala a doplňovala čtenými údaji. Na začátku letošního roku však byl projekt restartován a stala se z něj chytrá aplikace pro iOS, která umožňuje vytváření krátkých videí. Ta jsou generována z fotek i videoklipů pořízených telefonem. Umí vytvořit třeba video na základě geo údajů snímků nebo klipů. To stejné je pak možné s konkrétním datem.

Zhruba před dvěma týdny se poprvé objevila informace o možném odkoupení samotným Yahoo. Akvizice je nyní oficiální a informace o ní jsou dobře viditelné i na hlavní stránce Qwiki.com včetně videa vytvořeného v samotné aplikaci.

O ceně se samozřejmě oficiálně nedočtete, All Things Digital však spekuluje s částkou v rozmezí 40-50 mil. USD. Yahoo tvrdí, že to bylo mnohem méně, blízké zdroje naopak potvrzují tuto cenovku. Pro koncové uživatele se zatím nic měnit nebude. Yahoo bude Qwiki dále podporovat a jedinou změnou prý bude přesunutí týmu do kanceláří Yahoo v New Yorku.

Zdroj: Allthingsd.com