Hlavní navigace

Yahoo propouští, schytá to Delicious a Altavista

21. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Yahoo šetří, bude propouštět a odskáčou to některé známé služby. Na web unikl snímek prezentace, který ukazuje na Delicious (někdy také del.icio.us) pro sdílení záložek a vyhledávač Altavista. Se zprávou o snižování stavů přišla agentura Reuters, Yahoo hodlá propustit 4–5 % svých zaměstnanců. Z celkového počtu 14 100 (údaje ze září 2010) to dělá okolo 600 lidí.

Přestože je u nás Yahoo minoritní portál, některé z jeho služeb používáme ve větší míře než samotný portál. Určitě znáte obrazovou galerii Flickr, s tou se naštěstí nic nestane. Yahoo se však hodlá zbavit záložkovací služby Delicious. V sociálních službách se už objevily petice proti tomuto kroku nebo pro otevření Delicious, aby lidé svou setříděnou databázi oblíbených stránek mohli používat nadále.

S reakcí však přišli samotní provozovatelé. Delicious prý rozhodně nekončí, ale zřejmě přejde pod jinou firmu. Nový domov teprve hledají. Ani bych se nedivil, kdyby se do toho namočil Google, jehož Bookmarks jsou jen slabým odvárkem Delicious.

Yahoo Delicious AltavistaUniklý slajd Yahoo, zdroj: TechCrunch

Na porážku se zřejmě chystá i Yahoo Buzz, Yahoo Pics, Yahoo Bookmarks, MyBlogLog nebo AllTheWeb. V seznamu končících služeb figuruje i Altavista, vůbec první rozšířený fulltextový vyhledávač. Některé další služby by se měly spojit s ostatními.

Zdroj: TechCrunch, Reuters