Hlavní navigace

Yahoo v nákupní náladě? Údajně nabízí až 800 mil. USD za videopůjčovnu Hulu

27. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden Yahoo oznámilo miliardovou akvizici blogů Tumblr a otevřelo fotogalerii Flickr masám. To prý ale není vše, podle několika zdrojů má Yahoo zájem i o videopůjčovnu Hulu.com a nabízí 600–800 milionů dolarů. Kromě toho chce prý investovat 150–200 milionů za jednu mobilní a jednu telekomunikační firmu.

Yahoo nabízí za Hulu až 800 milionů dolarů
Yahoo nabízí za Hulu až 800 milionů dolarů 

Proč má Yahoo zájem o největšího konkurenta Netflixu? Zřejmě proto, že samotná firma trh s videem úplně míjí. Googlu a Netflixu rostou příjmy z videoreklamy i předplacených služeb, ale Yahoo v tomto směru nemá co nabídnout. Hulu přitom loni utržilo 700 milionů dolarů, má tři miliony platících diváků a stále roste.

Hulu je v současnosti společným podnikem třech velkých mediálních korporací Walt Disney Company, News Corp a Comcast. Ty v něm nabízejí jednak vlastní televizní archiv (kanály NBC, Fox, Disney, ABC atd.), dále pořady jiných společností a nakonec i filmy. Přístup do archivu je bezplatný (s reklamou), předplatné Hulu Plus pak otevře i aktuální epizody seriálů a bohatou filmovou nabídku. Hulu funguje na všech možných platformách, ale samozřejmě jen v USA.

Zatím rozhodně není jisté, jestli Hulu skončí v rukou Yahoo. Nabídku podaly i jiné společnosti a vzhledem k složitější vlastnické struktuře bude vyjednávání delší a cena vyšší. Zájem prý mají i skupiny KKR, Guggenheim Digital, Silver Lake Partners, Chernin Group, ale také američtí operátoři Time Warner Cable a Directv.

MMF24

 

Zdroj: AllThingsD