Hlavní navigace

Yoga 11S: Lenovo vyměnilo ARM za Intel a Windows RT za Osmičky

29. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lenovo je v konvertibilních ultraboocích celkem silné a pokud si pamatujete model Yoga, určitě vám bude povědomá i dnešní novinka – Yoga 11S. Abych to zjednodušil, tak Yoga je 13" ultrabook, který lze otevřít až do úhlu 360 °, čímž se z něj stane tablet.


 
 

Tip: Lenovo IdeaPad Yoga: prohněte si svůj ultrabook do tabletu (recenze)

Lenovo Yoga 11 je zmenšená verze s procesorem AMR, na které běžel operační systém Windows RT. S ertéčky je ale řada uživatelů i výrobců nespokojená, proto Lenovo připravilo novou verzi nazvanou Yoga 11S, přičemž to S v názvu znamená, že uvnitř najdete procesor od Intelu.


Na předváděčce od Lenova jsme si mohli Yogu 11S krátce vyzkoušet a pokud mohu porovnávat se starší třináctipalcovou verzí, tak 11S je ještě lepší. Na 11,6" úhlopříčce přinese rozlišení 1366 × 768 px a 256GB SSD disk – ten najdete v dražší výbavě s procesorem Core i7, 128 GB SSD potom bude tradičně v páru s Core i5.

Zpracování působí rozhodně lépe, šasi se dá přirovnat k lehce pogumovanému hliníku (ano, zní to zvláštně) a základna kolem kláves je také zpracovaná lépe, než tomu bylo dříve s imitací kůže. Cena začíná již zhruba na 17 000 Kč a v prodeji bude od května.

 

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.