Hlavní navigace

YouTube brzy přestane podporovat IE 6

23. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

V lednu/januári se o tom pouze šuškalo, nyní již začal YouTube (a tím pádem i Google, neb je vlastníkem této služby) omezovat uživatele Internet Exploreru 6. Omezení to zatím není nikterak velké – při pokusu o shlédnutí videa se vám zobrazí růžový rámeček, informující vás o užívání zastaralého webového kukátka a nabídne moderní prohlížeče ke stažení. Kliknutím na „Pokračovat“ upozornění zmizí a vy se můžete pohodlně dívat.

Tohle chování YouTube.com je ale permanentní a všichni uživatelé by měli co nejdříve přejít na nějaký moderní prohlížeč do 13. března/marce. Společnost totiž oznámila netestování nových funkcí pro tuto žijící webovou fosílii po tomto datu a tak se může stát, že YouTube vám do budoucna může přestat fungovat úplně či naprosto mizerně (pokud přejde plně na tag

Ačkoliv to tak v očích laické společnosti vypadat nemusí, jedná se o velký krok vpřed. Nejeden kodér webových stránek si s touto verzí Internet Exploreru prožil své a je jedině dobře, že se jej snad konečně zbavíme. Největším problémem však bude donutit firemní počítače a jejich sítě, kde se ještě stále IE 6 s oblibou používá, k přechodu na současné prohlížeče, do té doby s ním budeme muset stále chtě nechtě počítat.

Zdroj: Neowin.net