Hlavní navigace

YouTube chystá revoluci: některé kanály zpoplatní

29. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už dávno pryč jsou časy, kdy si většina z nás myslela, že YouTube je sice skvělý nápad, ale vydělat se na něm příliš nedá. Google nás přesvědčil o opaku, a i když jsou reklamy u videí otravné, je to pořád lepší než postupný zánik kvůli prodělečnosti celého projektu.

YouTube

Nyní to vypadá, že YouTube chce udělat další krok směrem k vyšším ziskům. Podle informací, které pronikly na internet, to vypadá, že se chystá rozjet zpoplatněné video kanály. Zatím není vůbec jasné, o které by konkrétně šlo, YouTube se ale snaží domluvit s úspěšnými tvůrci a nabídnout jim novou možnost, jak na svém obsahu vydělat. Podle neúplných informací se zdá, že konkrétní zpoplatněný video kanál by mohl stát zhruba 1 – 5 dolarů měsíčně. Rozhodně by svým předplatitelům nabídl prémiový obsah, typickým příkladem může být live přenos nejrůznějších koncetrů.

YouTube zvažuje i alternativu, kdy by uživatel disponoval určitým kreditem a sám by si určoval, za jaký obsah ho utratí. Nápad určitě stojí za úvahu, vše ale bude hodně záležet na tom, koho konkrétně YouTube přesvědčí, aby za svá videa chtěl zaplatit. Stejně tak důležité bude rozložení zisků mezi autora a provozovatele.

Více o nových placených kanálech by měl YouTube prozradit koncem dubna na akci Digital Content New Fronts. Myslíte, že má podobný nápad šanci na úspěch?

CS24

 

Zdroj: Adage