Hlavní navigace

YouTube dnes poprvé otestuje živé streamování

13. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google chce dnes odstartovat novou kapitolu YouTube. Poprvé má totiž nabídnout živé streamované přenosy. Živě se už na YouTube vysílalo, ať to byl koncert U2, prezidentské proslovy nebo třeba nedávný hudební festival Bonaroo a koncert Paula McCartneyho. Vždy se ale jednalo o řešení, které jim dodali třetí strany a YouTube sloužil jen jako viditelné místo na internetu.

Dnes v 17.00 našeho času se rozjede dvoudenní test, který má ověřit spolehlivost vlastní infrastruktury, aby mohli případně vyřešit problémy do finálního vydání pro všechny. YouTube vzal do party čtyři americké internetové televize a videoblogy: Howcast, Next New Networks, Rocketboom a Young Hollywood, které budou moci jako první vyzkoušet streaming skrz YouTube.

YouTube LiveYouTube Live: zdroj: Blog YouTube

Zároveň s vysíláním budou nasazeny živé komentáře. Samotné přenosy nebude možné zhlénout později, vysílání bude pouze živé. Pokud všechno klapne, YouTube osloví další partnery. Kdo ví, třeba se jednou dočkají i obyčejní uživatelé. Při popularitě tohoto portálu, by to ale zřejmě servery položilo. Navíc by Google nemohl ručit za případné porušování autorských práv.

Zatím tak zkuste matadory ve streamovaném vysílání Ustream nebo Justin.tv.

Zdroj: Blog YouTube