Hlavní navigace

YouTube obsahuje více než sto česky dabovaných filmů. Zdarma a legálně. Ale…

13. 11. 2015

Sdílet

 Autor: Redakce

Po třech měsících jsem zkontroloval, jak vypadá užitečný filmový vyhledávač Filmtoro. Obsahuje nové funkce, filtry, ale také počet sledovaných služeb. Jedna z nich se jmenuje Filmy v češtině. Jde o kanál na YouTubu (sledujte zde), který provozuje tuzemský distributor Blue Sky Film. U filmových studií vyjednal práva na více než stovku filmů (aktuálně podle Filmtora 144) a ty nabízí v dabované podobě zdarma ke sledování.

YouTube kanál Filmy v češtině
Filmy v češtině

Na YouTubu funguje už od loňského května, aktuálně má bezmála 63 000 odběratelů. Každý týden přibyde minimálně jeden nový titul. Háček? Filmy jsou v horší technické kvalitě. Pár titulů má rozlišení 480p, většina ale jen 360p, některé pak i 240p. Velkou televizi s tím raději netrapte, ale na mobilu se to sledovat dá bez problémů. Pokud vás tedy osloví obsah. Jde především o nezávislé snímky, komedie nebo akční béčka, žádné velkofilmy. Ale darovanému koni na zuby nekoukej…

Každý týden nahrávám zdarma minimálně jeden film v češtině. Sháním si k filmům povolení, abych je mohl bez problémů na YouTube nahrát a nebyly blokovány, takže zde filmy s českým dabingem budou snad na stálo! Což se sebou nese zatím omezení nízké kvality, protože jsem nic lepší zatím neuhádal. Můj kanál je ale zatím jediný legální kanál s filmy v češtině na YouTube a dalo mi to dost práce a přesvědčování, takže děkuji předem za podporu a sledování, abych do budoucna mohl ukázat výsledky sledovanosti a získat přístup ke stále dalším filmům!“ píše správce kanálu, který se podepsal jako Jakub. E-mail pochází z adresy filmyvcestine.cz, a tato doména (přesměruje vás na YouTube) patří právě distribuční společnosti Blue Sky Film.

KL24

 

via Filmtoro