Hlavní navigace

Placená televize YouTubu dostává trhliny. Filmy a seriály budou zdarma

29. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jsou to tři roky, co Google spustil službu YouTube Red. Placená sekce YouTubu nabídla divákům výměnou za 10 dolarů měsíčně videa bez reklam a navíc i exkluzivní obsah Originals produkovaný Googlem. Firma se spojila se slavnými youtubery, kteří pro něj začali točit různé reality show či dokumentární pořady, později přišly také hrané filmy a seriály.

Nejvíce se mluví o Cobra Kai, seriálu navazujícím na Karate Kida z 80. let. Hit, který má na ČSFD hodnocení 87 % a na IMDB dokonce 89 %, se dočkal 12 dílů, ale Češi si mohou pustit dva oficiálně dostupné zdarma. Na ty placené nemáme nárok, neboť u nás Red (později přejmenovaný na YouTube Premium) není dostupný.

Televize, která měla konkurovat Netflixu, pravděpodobně není tolik úspěšná, jak si v Mountain View přáli. Proto udělají to, čím je Google proslulý. Služba bude zdarma a s reklamou. Firma to prozradila magazínu Vanity Fair s tím, že k postupnému uvolňování bude docházet příští rok a proces skončí v roce 2020.

TIP: YouTube nabízí filmy zdarma. Terminátora, Rockyho…, ale má to háček

KL24

Placené účty Premium zůstanou. Videa v nich budou bez reklam a nový obsah předplatitelé dostanou přednostně (délku exkluzivity zatím neznáme). Bezplatnou nabídkou chce YouTube oslovit zbylé dvě miliardy uživatelů a třeba je i přimět k tomu, aby si předplatné také koupili.

Služba YouTube Premium je momentálně dostupná zhruba ve třiceti zemích. Ze starého kontinentu jsou to všechny s výjimkou střední Evropy, Balkánu a Pobaltí. Exkluzivních pořadů Originals je již několik desítek, ty nejlepší doporučuje magazín Filmtoro.

Byl pro vás článek přínosný?