Hlavní navigace

YouTube zruší téměř nepoužívané videoodpovědi a rozšiřuje nové logo

30. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google na blogu pro tvůrce oznámil další drobný úklid. Funkce videoodpovědi, pomocí které jste mohli obrazem a zvukem odpovědět na cizí video, skončí. Hlavním důvodem je minimálně zájem, podle interních statistik vznikly odpovědi jen v 0,0004 % případů. Tj. na každé video s milionem zhlédnutí připadly čtyři odpovědi.

Videoodpověď na YouTube

Funkce zmizí k 12. září. Stávající odpovědi zůstanou, ale nové nebude možné vkládat. Jedinou možností je uvést, že jde o videoodpověď, přímo do titulku, hashtagu nebo popisku, a pak doufat, že si klip někdo dohledá sám. Google prý hledá jiný způsob, jak zvýšit zúčastněnost. Mluví o možnosti vkládat odkazy na videa do komentářů k původnímu klipu. To už je možné nyní, nově zřejmě budou odpovědi viditelnější.

YouTube také postupně rozšiřuje svoje nové plošší logo. Už jej použil v ikonkách na Androidu a iOS, nově jej nasadil také v profilech na svých sociálních sítích. Lépe odkazuje na to, že se služba týká videa. Trojúhelník připomíná tlačítko play v přehrávačích, zaoblený rámeček kolem evokuje televizi. Zástupci Googlu ale uvedli pro The Verge, že na webu se logo měnit nebude. Tradiční You a v bublině schované Tube zůstane. Zatím.

 

Zdroj: YouTube