Hlavní navigace

YouTube zvýší délku videí z 10 na 15 minut

29. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle zdrojů blízkých magazínu BoingBoing YouTube v nejbližší době zvýší maximální délku nahrávaných videí. Dosud mají uživatelé nastavenu hranici 10 minut, na které můžou v nejlepší možné kvalitě použít až 2 GB diskového prostoru (20 GB přes java uploader). Limit by se měl zvednout o 50 %, tedy na 15 minut. Delší videa mohou nahrávat pouze partneři video portálu, vždyť se ve speciálních kategoriích nacházejí i celovečerní filmy.

Prodloužení bude jistě uvítáno, vždyť je to také jedna z nejvíce vyžadovaných funkcí YouTube. Ale stále je to málo a konkurence se může jen smát. Přitom YouTube už má pokročilé filtry, které brzy odhalí videa (v tomto případě celé filmy) porušující autorská práva. Diskový prostor je také určitě neomezuje. Co s pěti minutami navíc? Napadá vás něco?

Je prý ale možné, že s touto změnou chystá YouTube novou soutěž – 15 minut slávy – jak zní jeden slavný výrok Andyho Warhola. Google už sice věnuje producentským činnostem pět milionů dolarů, ale na pořádný celovečerák s globální reklamou je potřeba více.

Aktualizováno: YouTube nakonec funkci potvrdil na svém blogu. Stejně tak budou vybraná videa uložená 4. srpna s tagem „yt15minutes“ oceněna místem na hlavní stránce. Takže žádné finanční dotace…

Zdroj: BoingBoing (via Gizmodo)