Hlavní navigace

Z Androidu na iOS. Apple vydal příručku, jak přenést data do iPhonu

17. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo chtěl velký telefon, ten se musel iPhonům vyhnout a nejspíš sáhl po nějakém telefonu s Androidem. Teď, když už iPhone vyrostl a funkčně se na konkurenci dotáhl i systém iOS, chce Apple uživatele získat zpátky. Vydal proto příručku (jen v angličtině), jak provést upgrade, tedy jak přenést data a nastavení.

Apple vydal příručku, jak přejít z Androidu na iPhone
Apple vydal příručku, jak přejít z Androidu na iPhone

U aplikací máte smůlu, Android i OS mají nezávislé obchody a nákup v jednom nijak neovlivňuje nákup v druhém. Pokud ale chcete přesunout dokumenty, hudbu, knihy, fotky, videa nebo adresáře a e-maily, existuje hned několik způsobů.

E-maily, kontakty a kalendáře uložené u Googlu, Yahoo, v Outlooku nebo na serverech Exchange mají automatickou synchronizaci, stačí se jen přihlásit. Data z jiných služeb umí přenést externí aplikace Copy My Data (Android, iOS) nebo AT&T Mobile Transfer (Android, iOS). Stejné aplikace umí mezi telefony přetáhnout i fotky a videa. K tomuto účelů slouží také PhotoSync (Android, iOS).

 

Uživatelé OS X mohou pomocí nástroje Android File Transfer přenést i hudbu, knihy (ePub a PDF) a kancelářské dokumenty. Ve Windows to budete muset udělat ručně. Potřebujete iTunes, kam soubory získané z Androidu nakopírujete do připojeného iPhonu.

via 9to5mac