Hlavní navigace

Z dvoujádra čtyřjádro! Zdarma!

26. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Další senzací se pravděpodobně stane procesor od americké firmy AMD, a to Athlon X2 7750. Tento procesor je na trhu již dlouho, nicméně až dnes se po aféře s odemknutím čtvrtého jádra u procesorů s jádrem Heka zjistilo, že i tento procesor má v sobě další dvě jádra (ve většině případů pak pravděpodobně nefunkční), která je možno „odemknout“.

Athlon X2 7750 Quadcore

Odemknutí zbývajících jader provedete stejně, jako v případě tříjader, tj. nastavením položky „Advanced Clock Calibration“ na hodnotu „Enable“ v BIOSu Vaší základní desky (pokud to umí: v nových BIOSech tuto položku pravděpodobně nenajdete, AMD zapracovalo u výrobců základních desek). Další podmínkou je pravděpodobně nutnost vlastnění desky s jižním můstkem SB750. Když budete mít štěstí, po bootu budete mít najednou čtyřjádrový procesor. Nutno však ještě jednou zdůraznit, že jádra mohou být vadná a tak nemusíte dojít ke kýženému výsledku.

CS24

Athlon X2 7750 Black Edition stojí v oblíbeném e-shopu CzechComputer.cz skoro ďábelských 1666 Kč včetně daně, proto chcete-li si zkusit pohrát, kupujte dokud je.

Zdroj: Guru3D

Autor článku