Hlavní navigace

Z futuristického monitoru Samsung vzniklo All-in-One PC

20. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsme informovali o tom, že společnost Samsung představuje druhou generaci HDTV monitorů. Jedním z modelů byl také 27" HDTV monitor Série 7, který se vyznačuje futuristickým vzhledem a zaměřením na multimediální obsah. Mimo technické parametry si u něj můžeme všímnout většího podstavce, o kterém se velmi brzy začlo spekulovat jako o potenciálním prostoru pro umístění celého počítače. Tyto zvěsti se záhy potvrdily a nyní jsme se dočkali uvedení série typu All-in-One s označením Series 9 AIO.

Samsung Series 9 AIO

Když se na tento počítač podíváme blíže, možná se nám podaří (opět) nalézt podobnost s produkty společnosti Apple. Použité komponenty se poměrně hodně podobají hardwaru, který je obsažen ve 27" počítačích iMac. Námi zmiňovaný model je vybaven procesory Intel Core i5 a i7, grafickou kartou AMD Mobility Radeon a operační pamětí o kapacitě 4 nebo 8 GB. Dobrou zprávou je, že displej nezůstal ochuzen o dobré parametry a dočkáme se tak obnovovací frekvence 120 Hz a podpory 3D.

 

Za účelem připojení periferií se zde nachází šest USB portů, přičemž dva z nich nabídnou vyšší rychlost díky podpoře USB 3.0, zbývající 4 porty jsou pomalejší USB 2.0. Nezapomnělo se ani na dva HDMI porty a gigabitovou síťovou kartu. Všechno je bohužel vyváženo absencí DisplayPortu a vícekanálového audio výstupu. Přítomny jsou jen vstup pro mikrofon a výstup pro připojení sluchátek.

CS24

Cena celé této sestavy začíná na částce 1399 USD, tedy dvojnásobku ceny původního displeje. Cena v přepočtu přibližně odpovídá částce 27 600 Kč.

Zdroj: VR-Zone