Hlavní navigace

Z používání iOS 7 je lidem na zvracení. Apple to přepísklo s animacemi

26. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zlí jazykové tvrdí, že Jony Ive se kreativně vyšťavil na novém Macu Pro alias urně Steva Jobse a při designu iOS 7 si vypomáhal omamnými látkami (to bohužel nemůžeme potvrdit) a designovými prvky vykradenými z Androidu a Windows Phone (ty se nezapřou). V každém případě ale Apple podcenilo testování nové verze systému, stejně jako před vypuštěním Apple Maps. Krátce po zpřístupnění aktualizace si totiž lidé na oficiálních fórech začali stěžovat, že z používání iOS 7 na iPhonech i iPadech se jim dělá nevolno.

zdroj: Tumblr

Unavené a bolavé oči, bolení hlavy, závratě a nutkání na zvracení – tím vším začali majitelé jablečných zařízení hromadně trpět. Na vině jsou animované přechody mezi obrazovkami, které jsou jiné a zdlouhavější než na iOS 6. Uživatele irituje zejména efekt přiblížení a oddálení, jenže jak se mnozí dozvěděli na lince technické podpory, tyto animace nelze vypnout. Někteří si stěžují i na příliš kontrastní tenký černý text na bílém pozadí, což lze částečně vyřešit zapnutím tučného písma a snížením jasu displeje.

iOS 7iOS 7

Někteří uživatelé se stihli vrátit k iOS 6.1. Apple ale už před několika dny instalaci iOS 6 na novější přístroje zařízl (tím, že verze 6.1.3 a 6.1.4 přestal digitálně podepisovat). Miliony uživatelů tedy mají telefon nebo tablet, z jehož používání se jim dělá špatně, bez možnosti otravné animace vypnout a bez možnosti vrátit se k předchozí verzi. Apple se k problému zatím oficiálně nevyjádřilo (očekáváme prohlášení ve smyslu „you're looking at it wrong“). Též jsme zvědaví, jak dlouho bude trvat, než se problému chytí marketing konkurence se sloganem „z našeho telefonu vám nebude na blití“.

MMF24

 

Zdroj: Apple Support Communities