Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Z recenzí Skylake-X: vysoký výkon, špatná spotřeba a teploty. Jak je to s OC a s AVX-512. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 20. 6. 2017 17:16

    Radek Holeček

    Na to, co jak žere, bych si počkal na přímé srovnání. U toho Ryzenu se podívejte na testy spotřeby. Ta je výborná, když ho honíte na těch základních frekvencích. Po přetaktování letí prudce nahoru. Takže srovnávejme srovnatelné a odpusťme si ukvapené závěry.
    Srovnání s Pentiem 4 a Athlonem je úplně mimo. Pentia 4 měla daleko horší výkon při stejné frekvenci, proto to musela dohánět tou frekvencí, čímž rost příkon. Teď mají AMD i Intel plus mínus stejný výkon na jádro při stejné frekvenci a troufl bych si tvrdit, že budou mít i podobnou spotřebu.
    Jinak se Zenem 2 bych byl opatrný. Zatímco Intel vyrábí tyhle i9 na 14nm procesu a mezitím už má tři novější (14nm+, 14nm++, 10nm), na kterých už vyrábí čipy, tak AMD má jen slib od GF, že příští rok bude 7nm proces, který bude mít určité parametry, ale procesorový čip z něj ještě žádný nevypadl.