Hlavní navigace

Za skandály sleva? Verizon chce dát za Yahoo o miliardu dolarů méně

9. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Obří transakce, v jejímž rámci měl telekomunikační operátor Verizon zaplatit za hlavní aktivity Yahoo 4,83 miliardy dolarů (118,8 miliardy korun), je v ohrožení. Yahoo se vzpamatovává ze skandálů, které jeho reálnou cenu snižují. Verizon proto údajně žádá slevu ve výši jedné miliardy dolarů.

Prodej hlavních aktivit Yahoo se táhl dlouhé měsíce, než došlo na konci července k dohodě s Verizonem, který byl celou dobu favoritem aukčního procesu. Předpokládaný termín dokončení transakce v prvním čtvrtletí příštího roku však může ještě doznat změny. Už tak strádající Yahoo totiž od oznámení dohody provází další skandály. Na zkazky o mizerném hospodaření šéfky Marissy Mayerové v posledních týdnech navázaly dva velké průšvihy.

Ve druhé polovině září nejprve vyšlo najevo, že před dvěma lety byly společnosti během útoku hackerů, který byl údajně financován vládou dosud nespecifikované země, ukradeny informace o nejméně 500 milionech uživatelských účtů, včetně jmen uživatelů či hesel. O tomto obrovském úniku dat přitom v Yahoo po celé dva roky vůbec nevěděli.

Pokračování na euro.cz.

Autor článku