Hlavní navigace

Za Skype bude možné platit přes mobilní operátory

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kredit k volání přes Skype bude možné od října koupit i u operátorů. Microsoft začal spolupracovat s firmou Mach, která platební služby zprostředkovává pro 650 různých operátorů. Je to velký paradox, operátorovi budete platit za to, abyste mu nemuseli platit tak moc. Skype je dnes důležitou VoIP sítí, kde můžete mít i vlastní číslo a hlavně levnější hovory než u operátora. Ten je důležitý jen jako datový kanál, pokud zrovna nejste připojeni k Wi-Fi.

SkypeSkype

Mezi klienty Machu je i T-Mobile, Telefónica či Orange, je tak otázkou, zda bude možné platit za kredit u nás a na Slovensku. Zatím se mluví jen o operátorech v USA a Británii.

Nokia dnes společně s Microsoftem odhalí nové telefony Lumia s Windows Phone 8. Očekáváme i odhalení dalších novinek v systému. Víme už, že Skype bude konečně hlouběji zakořeněný uvnitř systému, napojení na operátory proto dává smysl. Ne každý bude chtít cizí firmě svěřovat údaje o platební kartě, místo toho může pohodlně zaplatit v měsíčním vyučtování u mobilního paušálu či stržením kreditu z předplacenky. Snad se dozvíme další podrobnosti.

 

Zdroj: TechCrunch