Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Začíná rok králíka - stáhněte si téma pro Windows 7. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 7. 2. 2011 11:33

    Přemysl Vavroušek (neregistrovaný)

    Zrovna včera jsem tento problém řešil při instalaci na jednom zákaznickém PC. Z WinUpdate se nainstalovala první verze, která se až následně aktualizovala na novou verzi. Zajímavé ale bylo, že jak v centru zabezpečení, tak kupříkladu v programu System Information for Windows (SIW) se hlásily antiviry dva. Rozhodl jsem se tedy MSE odinstalovat, jenže ani po jeho odinstalaci se problém nevyřešil - SIW i Centrum zabezpečení hlásily nainstalovaný MSE, který je vypnutý. Ani toto FixIt řešení bohužel nepomohlo, stejně tak, jako ruční promazávání registru na položky Microsoft Antispyware, Microsoft Security Essentials, Antimalware, aj. Obnovení Pc do přechozího stavu, kdy byl ještě MSE 2 korektně nainstalovaný také nepomohlo - Antivir nebyl... Použil jsem tedy k odinstalaci program IObit Advenced Uninstaller (http://www.iobit.com/advanceduninstaller.html), který krom klasické odinstalace ještě pátrá po pozůstatcích v registru a odstraňue je. Antivir se přestal hlásit, stále však nešel MSE2 korektně nainstalovat. Bylo ještě nutné stáhnout Windows Installer CleanUp Utility (http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/Windows-Installer-CleanUp-Utility.shtml), což je prográmek, který odstraňuje stopy po instalacích, které si zachovává Windows Installer. S tím je třeba zacházet opatrně, protože při smazání některých položek pak tyto nejdou aktualizovat, korektně odinstalovat, nebo podobně. Nicméně stačilo vyhledat bezejmennou položku (2.0.657.0 - nějak tak - možná to číslo bylo trochu jiné), která se zde vyskytovala dvakrát a pak již bylo konečně možné MSE2 korektně nainstalovat tak, aby se jeho přítomnost v PC hlásila pouze jednou.

    Doufám tedy, že pokud bude mít někdo podobný problém a ani toto FixIt řešení mu nepomůže, tak že mu můj postup usnadní proces - sám jsem totiž nalezením toho správného postupu strávil asi tři hodiny...