Hlavní navigace

Zahnutý LG G Flex je dalším phabletem, který se vám bude na stole kolébat

29. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začátkem měsíce představil svůj telefon se zahnutým displejem Samsung, teď se přidal i hlavní korejský rival LG. Zatímco Galaxy Round měl ohyb ve vertikálním směru, LG telefon „zlomilo“ v tom horizontálním. G Flex přitom označuje za první zahnutý smartphone vůbec, pokus Samsungu se prý vůbec nepočítá.

 

LG tvrdí, že díky nezvyklému tělu bude telefon hlasitější (ale musí ležet na stole), pohodlněji se bude nosit v zadní kapse a sledování videa mí připomínat kino IMAX. Korejci mají zřejmě hodně fantazie, když srovnávají několikametrové plátno s 6" obrazovkou. Takový obraz vás opravdu nepohltí.

Displej je typu POLED (Plastic OLED), který podobně jako Super AMOLED Plus nabízí všechny tři (RGB) subpixely, takže obraz nebude zubatý jako u obyčejných (Super) AMOLEDů s mřížkou, která upřednostňuje zelené subpixely. Na tomto zařízení by hrubší obraz byl o to viditelnější, když na 6" úhlopříčce je dnes už slabší rozlišení 720 × 1280 px.

V jiných ohledech se už G Flex nemusí stydět. Obsahuje rychlé čtyřjádro Snapdragon 800 (2,26 GHz), 2GB RAM, 32GB úložiště a 3500mAh akumulátor. Připojí se do všech hlavních bezdrátových sítí včetně LTE Advanced, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0. Vzadu má 13Mpx foťák, vepředu 2Mpx. Rozměry jsou kvůli displeji opravu velké: 160x5 × 81,66 mm, tloušťka se pak liší od 7,9 do 8,7 mm. Hmotnost 177 gramů ale vzhledem k rozměrům a akumulátoru není nijak přehnaná. Telefon má podobně jako LG G2 tlačítka na zadní straně.

MMF24

LG G Flex se bude stejně jako Samsung Galaxy Round prodávat jen doma v Jižní Koreji. Svět zřejmě ještě není na zahnuté telefony připraven.